Masala meets miso: een plantaardige roti vol diepgang.

Roti masala curry
Roti masala curry
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
Maaltijd
Keuken
Zuid-Amerikaans
Auteur
Fermi
Porties
8
Bereidingstijd
20 Minuten
Kooktijd
20 Minuten
Masala meets miso: een plantaardige roti vol diepgang.

Ingrediënten
-
2kg aardappel
-
800 gram sperziebonen
-
16 gram garam masala
-
Fermi: 200 gram pompoenpitmiso
-
10 middelgrote uien
-
Fermi: 400 gram gefermenteerde wortel
Methode
Snijd de ui in blokjes, zet 50 gram apart en zet de rest op laag vuur aan in een pan met olie
Snijd de aardappel in hapgrote partjes
Voeg de garam masala toe aan de ui en fruit kort tot geurig
Houd 1 EL miso apart en voeg de rest van de miso toe en zet kort aan
Voeg de aardappelen toe en dek net af met water
Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur rustig garen (20 tot 30 min) tot aardappels gaar zijn
Blancheer ondertussen de sperziebonen en zet de rest van de ui aan in een pan met olie
Bak de sperziebonen met de ui en apart gehouden miso tot beetgaar
Serveer de roti met de bonen en een portie gefermenteerde wortel